Обрати сторінку
Сироїжка (Russula Pers.) солена

Зібраний охайно і лагідно вручну на високогір’ї  Карпатський гір (висота 1377- 1574  м.н.р.м) адже застосування будь – якої техніки на цих схилах неможливе.

Склад : Гриби сироїжки, сіль, перець прянощі

Поживна (харчова) цінність 100 г продукту:

Білки – 1,7

Жири – 0,7

Вуглеводи – 1,5

Калорійнісь – 15 кКал

Мінеральні речовини на 100 г продукту:

Калій, К – 269 мг;

Фосфор, P  – 40 мг;

Магній, Mg – 11мг;

Кальцій, Ca  – 4мг;

Натрій , Na – 4мг;

Залізо, Fe  – 0,6мг.

Цікавий факт, що свою назву цей гриб отримав через швидку готовність при солінні і ще у 17 – 19 століттях зокрема солені сироїжки були складовою багатьох салатів адже через свою властивість дієтичного продукту, багатими корисними мінеральними речовинами, вітамінами, елементами, гриби довго перетравлюються в організмі, створюючи відчуття ситості, тому показані до вживання людям, які обрали шлях боротьби із зайвою вагою і здорового харчування.