Обрати сторінку
Опеньок осінній справжній (Armillaria mellea (Vahl. ex Fr.)солений

Зібрана охайно і лагідно вручну на високогір’ї  Карпатський гір (висота 1377- 1574  м.н.р.м) адже застосування будь – якої техніки на цих схилах неможливе.

Склад : Гриби сироїжки, сіль, перець прянощі

Поживна (харчова) цінність 100 г продукту:

Білки – 2,5

Жири – 1,4

Вуглеводи – 0,5

Калорійнісь – 22 кКал

Мінеральні речовини на 100 г продукту:

Калій, К – 369 мг;

Фосфор, P  – 109 мг;

Магній, Mg – 16мг;

Кальцій, Ca  – 2мг;

Натрій , Na – 3мг;

Залізо, Fe  – 1,1мг.

Осінній опеньок – найсмачніший у вареному і смаженому вигляді, а  також маринований і солоний, він поступається за смаком лише білим грибам. Опеньок поживніше моркви, помідорів, цибулі, капусти та огірків в їх вмісті числяться найбільш важливі для людського організму природні антибіотики; опеньки містять велику кількість протиракових речовин; вживання 100 грам даного продукту може заповнити добову необхідність організму людини у вітамінах В1 і С; ці гриби містять вітаміни Е, РР і В2; користь від вживання опеньків складається в великому вмісті кальцію, фосфору, магнію, заліза, цинку, натрію, калію; корисну для організму клітковину, безліч амінокислот, золу; користь від регулярного вживання опеньків полягає ще і в тому, що ці гриби здатні допомогти при екземі і псоріазі; допомагають уповільнити процеси старіння.