Обрати сторінку
Білий гриб, боровик (Boletus edulis Bull. ех Fr.; або Boletus bulbosus Schaeff. ех Schroet.) маринований

Король грибного царства охайно і лагідно зібраний вручну на високогір’ї  Карпатський гір (висота 1377- 1574  м.н.р.м) адже застосування будь – якої техніки на цих схилах неможливе.

Склад : Гриби білі, сіль, перець прянощі

Поживна (харчова) цінність 100 г продукту:

Білки – 3,2

Жири – 0,7

Вуглеводи – 1,6

Калорійнісь – 25 кКал

Мінеральні речовини на 100 г продукту:

Калій, К – 470 мг;

Фосфор, P  – 90 мг;

Магній, Mg – 16 мг;

Кальцій, Ca  – 14мг;

Натрій , Na – 7мг;

Залізо, Fe  – 0,6мг.

Цікавий фактів про білі гриби дуже багато але насправді Білий гриб (боровик, білий) не просто так носить звання короля грибів: будучи не ільки красивим, він ще й один з найсмачніших! Його можна знайти практично на всіх материках, за винятком Австралії. Будучи практично  ласощами для грибників країн Азії та Східної Європи, він іменується “царем грибів” і зараховується до благородних. Без перебільшення можна сказати, що білі гриби – перлина наших лісів. І зовсім не випадково у грибників саме кількістю білих грибів, зібраних протягом дня визначається наскільки вдалoся «тихе полювання» Білий гриб їдять навіть свіжим. Якщо вам доведеться побувати в Італії, обов’язково скуштуйте салат, до складу якого входять сирі білі гриби, заправлені олією, лимонним соком і спеціями, а також щедро посипані сиром пармезані.